Hopp til sideinnhold
Wittusen & JensenWittusen & Jensen
Plastflaske med grønne bladerPlastflaske med grønne blader

Vi har tatt Plastløftet

Wittusen & Jensen har tatt Plastløftet. Det betyr at vi har satt oss ambisiøse mål for hvor stor andel av egen emballasje som bør være laget av resirkulert plast innen 2025/2030.

Vi jobber aktivt med å redusere vår egen bruk av plast, og vi holder oss faglig oppdatert om design for gjenvinning.Plastløftet – bedriftenes løfte til planeten

Grønt Punkt Norge har lansert ordningen Plastløftet, et løfte som skal bidra til en mer sirkulær plastøkonomi. Fremtidens plastemballasje er smartere, mer innovativ og bærekraftig. Plastløftet skal hjelpe norske bedrifter til å nå EU sine mål for gjenvinning av plastemballasje, som innebærer 50% av all plast innen 2025 og 55% innen 2030.

Bedrifter som tar Plastløftet forplikter seg til å:

> Øke bruken av resirkulert plast
> Unngå unødvendig bruk av plast
> Designe for gjenvinning


Damehender med jord og spire


Vi resirkulerer gjennom Grønt Punkt Norge

Wittusen & Jensen er både vanlig medlem og kontrollmedlem i Grønt Punkt Norge.

Å være kontrollmedlem innebærer at vi påser at våre leverandører også er tilsluttet ordningen. Grønt Punkt-medlemmer er tilknyttet en ordning for resirkulering av emballasje, som omfatter emballasjetypene glass, plast, metall, kartong, drikkekartong og bølgepapp.Resirkulering av plastflasker


Plast er ikke bare plast

Hver plasttype i plastfamilien har en rekke unike egenskaper. Utforsk ulikhetene og fordelene ved forskjellige typer plast og alternative materialer, og finn ut hva du bør være klar over når du deltar i plastdebatten.

Ulike plasttyper har forskjellige egenskaper, fordeler og ulemper, særlig når det gjelder sortering og resirkulering.
Hvordan velger du riktig plast, og kan plastposer være bærekraftige?


Dame i pappeske


Spar penger og miljø med riktig emballasje

Vår kunnskap om emballasje bruker vi også til å hjelpe våre kunder til å gjøre mer bærekraftige valg. Vi gir deg emballasjeløsninger som er både kostnadseffektive og bedre for miljøet.

Sammen finner vi ut hvilken plasttype som er mest miljøriktig for ditt produkt, eller om det finnes andre løsninger hvor plast kan unngås. Kanskje transporterer du mye luft og kan kutte ut bobleplasten ved å bytte til en bedre tilpasset emballasje?

En tilpasset emballasjeløsning kan spare deg for mye penger. Hvis bedriften din har et lettvint forhold til emballasje og en omtrentlig størrelse på pappeskene, da betaler du nok en del for å transportere luft.

Snakk med oss om emballasje – da får du gode råd og veiledning!