Hopp til sideinnhold
Wittusen & JensenWittusen & Jensen
SkyggetavlerSkyggetavler

Strukturert arbeidsplass med skyggetavler

Eureca Engros ville strukturere sin arbeidsplass etter Lean 5S-prinsippene. Vi hjalp dem derfor med å lage flere skyggetavler til bruk på lageret og i varemottaket.

En skyggetavle er et hjelpemiddel for å organisere utstyr på arbeidsplassen. Det kan være en verktøytavle med illustrasjoner som viser hvor verktøyet skal henge når det ikke er i bruk, en tavle til førstehjelps­utstyr, en renholdsstasjon eller lignende. Vi kan skreddersy tavler etter dine ønsker og behov, og de kan designes i henhold til deres firmaprofil.

Skyggetavler har skisser som viser hvilke produkter som skal henge hvor, slik at du raskt kan identifisere hvilke verktøy som er i bruk eller mangler. Slike tavler er nyttige i produksjonsmiljøer for å forbedre bedriftens ytelse etter Lean 5S-prinsippene. Tavlen kan redusere tiden brukt på å lete etter verktøy, samt redusere svinn. Den kan også forbedre sikkerheten på en arbeidsstasjon når verktøy settes tilbake på et trygt sted etter bruk, og dermed ikke utgjør en potensiell fare.

Ved å ta i bruk Lean 5S på arbeidsplassen kan du øke flyteffektiviteten i bedriften, redusere kostnader og sløsing, øke kvaliteten på arbeidet og levere varer raskere til kunden.

Strukturert arbeidsplass

Eureca Engros ønsket å gjøre akkurat det. De ville strukturere sin arbeidsplass etter Lean 5S-prinsippene, og utfordret oss på å lage skyggetavler til ulike renholdsprodukter og diverse annen rekvisita. De trengte en praktisk og effektiv oppbevaring av utstyr ved varemottaksportene hvor alle bilene kommer inn til rengjøring, og tilsvarende til bruk på deres kjøle- og tørrlager.

Til dette oppdraget har Wittusen & Jensen stått for alt fra idé, oppmåling og tegning til produksjon og montering av fem skyggetavler i format 120 x 180 cm.Skyggetavle design

SKISSE OG RESULTAT: Slik så designfilen ut før trykk, sammenlignet med det ferdige resultatet montert på veggen.


Skyggetavle

VAREMOTTAK: En av tavlene ble montert ute på rampa ved varemottaksportene hvor alle bilene kommer inn til rengjøring.


Skyggetavler

LAGER: Eureca Engros har fått montert flere renholdsstasjoner på både kjøle- og tørrlager.


Takk til Eureca Engros AS for tilliten og for at vi får bruke deres case.


Vil du vite mer om skyggetavler?

Kontakt vår konsulent Kjersti Krosby: kk@wj.no / tlf. +47 465 09 799