Hopp til sideinnhold
Wittusen & JensenWittusen & Jensen
Wittusen & Jensen pakker påskeegg med Petter UteliggerWittusen & Jensen pakker påskeegg med Petter Uteligger

Stiftelsen Petter Uteligger deler ut påskeegg

Vi har tidligere samarbeidet med Stiftelsen Petter Uteligger og var derfor ikke vonde å be da de lurte på om vi ville være med å støtte deres prosjekt med å spre litt glede rundt om i landet før påske.

Julen er en høytid hvor vi ofte bryr oss ekstra mye om de menneskene som faller litt utenfor, mens i påsken blir mange dessverre ofte litt glemt.

Siden Stiftelsen Petter Uteligger ble etablert i 2016 har de delt ut masse påskeegg. I år ønsket de å markere dette ytterligere ved å spre litt glede rundt om i landet.

4444 lyspunkter

Uken før påske starter derfor Petter og Siv sin reise fra Nordkapp til Lindesnes, hvor de skal dele ut 4444 påskeegg. De skal innom væresteder, behandlingsteder, institusjoner, pårørendeorganisasjoner etc.

I den sammenheng har Wittusen & Jensen, i samarbeid med Smaksgaver AS og Vipps, bidratt med sponsing, pakking og distribusjon av egg.

Siv har selv bakgrunn fra gata og vet hvor viktig en liten oppmerksomhet kan være.

– Jeg som har tilbragt tid på gata, væresteder og institusjoner, jeg vet hvor mye et påskeegg kan bety. Så det å kunne være med å dele ut egg på vår reise nå, det er bare dritkult, sier Siv.Vipps et påskeegg

Ønsker du også å være med å skape et lyspunkt? Da kan du vippse et påskeegg til Stiftelsen Petter Uteligger: 44,- til 04000

– Det er selvsagt også mulig å vippse mer, for de som ønsker det. Alle innkomne bidrag går til å dekke utgiftene med å kjøpe og fylle påskeeggene. Et eventuelt overskudd går uavkortet til stiftelsens videre arbeid med å skape lyspunkter for folk som trenger det, forteller Petter Nyquist.

Om Stiftelsen Petter Uteligger

Stiftelsen Petter Uteligger ble opprettet i 2016 av Sverre Hollie og Petter Nyquist. Formålet med stiftelsen er å skape lyspunkter for folk med rusutfordringer i hverdagen. Det kan være folk i aktiv rus, tidligere rusavhengige og pårørende.

​Et lyspunkt kan være så mangt. Det avhenger av person og hvilken livssituasjon de befinner seg i. Et lyspunkt kan være alt fra et kinobesøk, en båttur, et påskeegg, en tur i klatreveggen, en hårklipp etc.

Fellesnevneren for et lyspunkt, er at det handler om å gi folk et avbrekk fra en ellers utfordrende hverdag. En positiv opplevelse som kan være med å skape glede og gode minner som man kan ta med seg videre.

Petter og Siv sitt arbeid i forbindelse med påskeegg-initiativet og annet arbeid for stiftelsen er 100 % frivillig og ulønnet.


Petter Uteligger pakker påskeegg

PÅSKEHARER: Petter og Siv pakker påskeegg sammen med Wittusen & Jensen, Smaksgaver og Vipps før de legger ut på reisen fra Nordkapp til Lindesnes.


Tidligere samarbeid

I 2017 bestemte vi oss for å gi årets julegave til Stiftelsen Petter Uteligger. Sammen med Petter Nyquist pakket vi 400 sekker med nyttig innhold som folk i gatemiljøet kan ha bruk for. 140 av sekkene ble delt ut på Jernbanetorget sammen med Gateteam Oslo. Resten ble levert ut til ulike omsorgsboliger og andre behandlingstiltak.

Se video fra utdelingen av gavene