Hopp til sideinnhold
Wittusen & JensenWittusen & Jensen
Plast i havetPlast i havet

Spar miljøet uten at det går ut over printkvaliteten

Resirkuler de brukte skriverkassettene dine! Det er gratis, enkelt og ansvarsbevisst.

HPs Planet Partners-program gir deg en kostnadsfri og lettvint måte å returnere og resirkulere originale HP-skriverkassetter på. Returner brukte originale HP-blekkpatroner og -tonerkassetter til gjenvinning via HP Planet Partners-ordningen.

Inngå partnerskap med HP til det beste for miljøet

Dine fordeler:

  • Det er gratis – det bestilte returmaterialet betales i sin helhet av HP.
  • Det er enkelt – alle ressursene du trenger for å gjenvinne, er tilgjengelige på internett.
  • Det er en forpliktelse overfor miljøet – HP gjenvinner alle returnerte kassetter og patroner, og garanterer at de ikke havner på søppelfyllinger. Plasten som gjenvinnes i prosessen, brukes til å produsere nye originale HP-tonerkassetter og -blekkpatroner med samme kvalitet som all original HP-rekvisita.Mann med tatoveringer i businessklær


HP leder overgangen til mer miljøvennlige utskrifter

HP opprettet sitt Planet Partners-program for over 25 år siden og har utviklet et enkelt og kostnadsfritt system som lar kundene returnere og resirkulere brukte, originale HP-LaserJet-tonerkassetter via topp moderne ISO 14001-sertifiserte anlegg. Programmet har etter hvert blitt utvidet til også å omfatte originale HP-blekkpatroner, og er nå tilgjengelig i mer enn 60 land og områder rundt i verden.

HPs resirkuleringsprosess for blekkpatroner var den første av sitt slag i bransjen. I dag resirkuleres både originale HP-tonerkassetter og -blekkpatroner via denne banebrytende prosessen.

HP har innsett at innovative løsninger utviklet med miljøet i tankene ikke er et alternativ, men et imperativ. De har derfor forpliktet seg til programmer som bidrar til å redusere vårt økologiske fotavtrykk og hjelper kunder og partnere med å redusere sine. Ved å utvikle produkter, tjenester og løsninger med høy kvalitet og miljøet i tankene bidrar HP til å lede globale virksomheter mot en bærekraftig fremtid.

Det miljøvennlige valget

HPs kassetter er utformet med omtanke for planeten, for enkel resirkulering og mindre avfall. En viktig del av HPs produktinnovasjon er å utvikle og levere skriverkassetter som bidrar til å redusere miljøavtrykket og som produseres og resirkuleres på en forsvarlig måte. Originale HP-skriverkassetter er utviklet for HP-skriveren din, og gir enestående ytelse og resultater, pluss den gode følelsen man får av å gjøre et lurt valg. Skriverkassettene er designet til å bruke resirkulerte materialer og likevel lever uovertruffen utskriftskvalitet og pålitelighet.

HPs omfattende produktutvikling fokuserer på å spare ressurser under utviklingsfasen, produksjonsfasen og bruken, og gir også flere muligheter til resirkulering. HPs Design for Environment (DfE)-program, som ble etablert i 1991, sikrer at HP-skriverkassetter er utformet med miljøet i fokus. Og når produktene etter hvert når slutten på levetiden, sørger HPs Planet Partners-program for at kundene kan returnere dem kostnadsfritt til resirkulering.

Reduksjon av materialforbruket er et grunnleggende aspekt ved arbeidet for å redusere miljøavtrykket til utskriftsprodukter. HP jobber for effektiv materialbruk under produksjon og forsendelse av utskriftsprodukter og reduksjon av materialkostnader og -forbruk, til samme høye kvalitet.

Ved å introdusere omfattende og vedvarende forbedringer i utviklings- og produksjonsprosessen har HPs DfE-program formalisert HPs allerede tradisjonsrike retningslinjer for å produsere utskriftsmateriell som er utformet med miljøet i tankene.

HPs DfE-program har et verdensomspennende nettverk av produktspesialister som jobber sammen med designere, forsknings- og utviklingsteam, produksjonsingeniører og kunder for å finne, prioritere, anbefale og ta i bruk miljøvennlig innovasjon og forbedringer.

HP krever at leverandørene sertifiserer at alt utskriftsmateriellet og emballasjen til HP oppfyller kravene i HP General Specifications for Environment (GSE). Dette er et sett med retningslinjer som forbyr bruken av visse stoffer som har potensiale for å være miljøskadelige. Dette sikrer at produksjonsprosessene ikke bruker stoffer som skader ozonlaget og at den eksterne emballasjen til HP LaserJet produseres med klorfrie prosesser.


Plastflaske på strand


Myten om gjenprodusering

Gjenproduserte skriverkassetter kan skade miljøet mer enn du tror, fordi det kan føre til dårlige utskrifter som må skrives ut på nytt, og kan dermed bruke opptil 12 ganger mer papir i det lange løp enn originale HP-skriverkassetter.

Selv hvis du returnerer en tom patron eller kassett til en gjenprodusent, er det ingen garanti for at den ikke havner på fyllinga. Faktisk er store deler av blekkpatronene og tonerkassettene som produsentene samler inn, uegnet for gjenprodusering, ofte fordi det ikke er lønnsomt. Av disse havner mange på søppelfyllinger, fordi aktørene ikke har rutiner for resirkulering.

Den enestående påliteligheten og utskriftskvaliteten man får med originale HP-LaserJet-tonerkassetter hjelper kunder med å redusere mengden mislykkede utskrifter, og forbedrer dermed miljøavtrykkene. Hver gang kundene må skrive ut noe på nytt, kaster de bort dyrebare ressurser som energi, toner og papir.

For å si det enkelt, så betyr det at det å bruke annet enn originale HP-skriverkassetter (gjenproduserte eller klonede) fører til økte kostnader for utskrifter, rekvisita og vedlikehold, i tillegg til tapt brukstid og unødvendig sløsing med ressurser som strøm, papir og andre råvarer. Samlet påvirker dette miljøet negativt. Dette bekrefter kunnskapen om at bruk av originale HP-skriverkassetter sikrer konsekvent høy utskriftskvalitet og problemfritt vedlikehold.

I motsetning til HPs Planet Partners-program, som er svært gjennomsiktig, kan det være vanskelig å måle miljøprofilen til gjenprodusenter. Gjenprodusentene er ofte ikke klar over hva som skjer med avfallet sitt når de kvittet seg med det. Det virker som om de samler inn og gjenproduserer de patronene de kan og kaster det som er til overs etter at produksjonen er ferdig.

HP tilbyr ikke gjenproduserte skriverkassetter fordi disse ikke møter kravene til kvalitet og pålitelighet. Derfor resirkulerer HP Planet Partners-programmet de innsamlede HP-skriverkassettene for å gjenvinne råmaterialer eller energi. Alle originale HP-skriverkassetter som returneres til HP via Planet Partners, går gjennom en flerfaset resirkuleringsprosess der de blir redusert til råmaterialer som kan brukes til å lage nye plast- og metallprodukter. Dette gjelder blant annet nye HP-skriverkassetter, bildeler, takplater, mikrochips og deler av andre HP-produkter. Alternativt blir de gjenvunnet som energi. I tillegg er emballasjen til HP-LaserJet-tonerkassetter, HP-blekkpatroner, HP Photo Value-pakker og HP Inkjet-multipakker laget av resirkulert papp i stedet for PVC-plast.

Hvis du kjøper en original HP-skriverkassetter kan du være trygg på at HP aldri vil sende skriverkassetter som gjenvinnes via Planet Partners-programmet, til en søppelfylling.HP måler suksess i millioner og milliarder

Plastflasker
Blekkpatroner
Kleshengere

Mer enn 5,8 milliarder

HP har brukt resirkulerte plastflasker i produksjonen av nye originale HP-blekkpatroner.

Mer enn 1 milliard

Ved hjelp av HP Planet Partners har kunder resirkulert originale HP-blekkpatroner og -tonerkassetter.

Mer enn 149 millioner

HP har brukt kleshengere i plast i produksjonen av nye originale HP-blekkpatroner og -tonerkassetter.