Hopp til sideinnhold
Wittusen og JensenWittusen og Jensen
KaffepauseKaffepause

Hvorfor kaffepause på jobb er en viktig avkobling

En skikkelig avkobling i løpet av arbeidsdagen på 5-10 minutter er ikke bare bra for produktiviteten og helsen, men også for trivselen på arbeidsplassen.

For mange har det å ta en ordentlig pause og avbrekk i løpet av arbeidsdagen blitt vanskelig og glemt bort i stresset. I stedet for å ta en kaffepause med en kollega borte fra pulten eller arbeidsplassen, tar vi heller med oss kaffekoppen til pulten og fortsetter å jobbe uten særlig pause.

En kort pause er en avkobling som medfører at hjernen får en pause og overskuddet og gleden kommer tilbake, mens kaffe og sukker fungerer som oppkvikkere og styrker konsentrasjonen og sansene slik at arbeidet som blir gjort etter pausen er av høyere kvalitet. Det er kun mulig å være fullt effektiv og produktiv i 30 minutter av gangen før konsentrasjonen synker og hjernen begynner å lengte etter en avkobling.

Kaffepause i arbeidstiden gir verdi

Det er mange arbeidsgivere som ser verdien et godt arbeidsmiljø og gode kollegaer gir i forbindelse med arbeidet som blir gjort i løpet av en arbeidsdag. Derfor er det flere arbeidsplasser som sørger for hyggelige samlingspunkter rundt kaffemaskinen på jobb, hvor de ansatte kan koble av og være sosiale i noen minutter mens de blant annet nyter en god kopp kaffe.

En kaffekopp assosieres med pauser, og har i tillegg blitt en veldig sosial drikk. Det er for eksempel ikke mulig å ha et møte eller intervju på arbeidsplassen uten at det bys på kaffe eller at den allerede står klar i en kanne på bordet.


Kaffekopper

ØKER EFFEKTIVITETEN: En sosial kaffepause gir hjernen en avkobling slik at energien kommer tilbake.


Få i gang kreativiteten og effektiviteten hos de ansatte

Vi heier på avkoblinger og pauser fra dataskjermen med en ordentlig god kopp kaffe og noe godt ved siden av, sammen med én eller flere kollegaer.

Hos oss får du derfor en rekke ulike kaffetyper til kontoret som sikrer deg og dine kollegaer god kaffe mens dere kobler av, samt en rekke snacks-valg som sjokolade, kjeks og små mellommåltider, som passer perfekt ved siden av kaffekoppen, og som øker blodsukkeret og får hjernen i gang igjen.


Foto: GettyImages