Hopp til sideinnhold
Wittusen & JensenWittusen & Jensen
Dame med laptop og headsetDame med laptop og headset

Hodetelefoner på kontoret gir tydelige helsefordeler

På mange arbeidsplasser er hodetelefoner nødvendig for å bevare trivsel og helse.

At de ansatte har hodetelefoner tilgjengelig gir blant annet to gunstige fordeler:

Støydemping – for de som jobber i åpne kontorlandskap med et støynivå som påvirker konsentrasjon og helse.

Ergonomi – for de som bruker mye av dagen i telefonsamtaler der kroppen påkjennes av unaturlige sittestillinger.

Åpne kontorlandskap skaper forstyrrende støy

Det finnes mange arbeidsplasser med åpne landskap rundt i Norge. Sammen med et åpent landskap og mange ansatte, er det naturlig at det forekommer støy i rommet. Noen trenger stillhet for å kunne konsentrere seg om arbeidet, mens andre synes det er best når det skjer ting rundt dem. Hva som beregnes som sjenerende støy er individuelt, men for mange kan støy forstyrre konsentrasjon og forårsake stress. Dette går ut over helse og trivsel på arbeidsplassen, og det er derfor viktig å tilrettelegge for dette.

En del arbeidsplasser med åpne landskap deler ut hodetelefoner med støydemping til sine ansatte, eller dekker kostnadene for innkjøpet. Ved å benytte støydempende hodetelefoner kan en velge å kompensere støyet med passende musikk for å bevare konsentrasjonen, eller kun som en lyddemper. Dette er også en fordel for ansatte som er mye ute og reiser, eller studenter som tilbringer mye tid på biblioteker og kafeer for å jobbe, der det også oppstår naturlig støy.


Mann med hånd bak øret


Hodetelefoner bevarer helsen og gir ergonomiske fordeler

Hodetelefoner gir ergonomiske fordeler, spesielt for arbeid som innebærer mye bruk av telefon. Dette kan være arbeid med telefonsalg, sentralbord, resepsjon og kundeservice. Snakker man i telefonen store deler av arbeidsdagen, veksles det gjerne mellom to sittestillinger som påvirker helsen. Enten blir man sittende å holde telefonen opp til øret, eller så bruker man skulderen som støtte for å ha frie hender. Dette gir belastningsskader over tid, og fører til nakke-, skulder- og ryggproblemer for de ansatte.

I arbeid der man trenger å kunne bevege seg rundt mens man snakker i telefonen, vil trådløse hodetelefoner være en fordel. Dette forenkler arbeidshverdagen og effektiviserer arbeidet, ved at man ikke er låst til pulten eller må sette samtalen på vent.

Andre ergonomiske produkter

I tillegg til ergonomiske og støydempende hodetelefoner, har vi i Wittusen & Jensen også et godt utvalg av ulike ergonomiske produkter til arbeidsplassen. Dette er produkter som bevarer helsen og forenkler arbeidshverdagen for dine ansatte.

Les mer om hvordan du unngår at dine ansatte får belastningsskader på jobb.