Hopp til sideinnhold
Wittusen og JensenWittusen og Jensen
Virus i kontorlandskapVirus i kontorlandskap

5 tips til smittefrie kontorlokaler

God håndhygiene og riktig renhold er viktig for å sikre smittefrie kontorlokaler. Men enkelte berøringspunkter er lette å glemme og såpevann gir best effekt med desinfiserende spray etterpå. Vi deler våre beste tips til å holde kontorlokalene trygge.


Tips 1: Grundig renhold

Det er viktig å prioritere et grundig renhold. Kjøkken, gulv og toaletter må selvfølgelig holdes rene. Vi anbefaler engangskluter, eller at dere sørger for ekstra gode rutiner om dere bruker flergangskluter. Krysskontaminering, det at en brukt klut tar med seg smitte videre, er en risiko.

Tilbake til toalettene, det er lett å tenke at de er verstingen. Men toaletter har de fleste kontorer gode vaskerutiner for. Visste du at et skrivebord kan inneholde 10 millioner forekomster av bakterier?

Vårt beste tips for koronavennlige kontorlokaler er fogging. Foggerspray fra Elyte gjør jobben med 99,999 % effektivitet. Den desinfiserende sprayen kan du trygt bruke på alle typer overflater. Rengjør først, spray og vipps så har du desinfisert kontoret.Fogging av møterom

TÅKEDESINFEKSJON: Fogging gjør smittevern på kontoret enkelt. Foggersprayen dreper effektivt virus, sopp og bakterier.


Tips 2: Desinfiser overflater og alle berøringspunkter

Hvor ofte rengjøres egentlig knappene i heisen? Eller håndtaket til oppvaskmaskinen? Det er viktig med hyppig desinfeksjon av alle overflater og berøringspunkter.

Ansatte bør desinfisere tastatur, mobil, skrivebordet og flater etter berøring. Spisebordet må vaskes hver dag. Fogging gjør smittevern effektivt og enkelt, og dreper alt av virus, sopp og bakterier.

Husk desinfeksjon av dette:

> Heisknapper
> Kraner
> Tastatur
> Skrivepult
> Håndtak og lysbrytere
> Kaffemaskin
> OppvaskmaskinFinger på heisknapp

UTSATTE BERØRINGSPUNKTER: Heisknapper og dørhåndtak er spesielt utsatte smittepunkter som bør rengjøres og desinfiseres ofte.


Tips 3: Unngå free seating

Free seating er både òg, også når det gjelder smittevern på arbeidsplassen. Praktiserer dere free seating må dere sørge for at det blir vasket mellom hver person som bruker en arbeidsstasjon. For å være sikker på godt smittevern, bør flatene desinfiseres ved ankomst og når man forlater kontoret.


Tips 4: Sørg for god luft

God luft er bra for trivsel og smittevern. Ventilasjon er en viktig faktor for luftkvalitet. Det å åpne et vindu er også et bra grep. Tenk soner. Har dere cellekontor, er det beste å sørge for at døren til kontoret holdes lukket for å minske smitterisikoen.

Det finnes også luftrensere med UV-sterilisering som har en god effekt på luftkvaliteten.


Luftrenser på kontor

REN LUFT: God luft på kontoret er bra for både trivsel og smittevern. En luftrenser med UV-sterilisering har en god effekt på luftkvaliteten.Tips 5: Gjør god håndhygiene enkelt

Hele 80 % av alle infeksjoner spres gjennom hudkontakt. Håndhygiene er det viktigste enkelttiltaket for å hindre smitte på jobben, og det er viktig å vaske hendene hyppig.

Sørg for at det er enkelt å vaske og desinfisere hendene ofte. Ha nok såpe i dispenserne, bruk gjerne tørkepapir, vis omtenksomhet for tørre hender ved å sette fram håndkrem og plasser desinfeksjonsstativer ved utsatte steder som ved inngangen og på kjøkkenet.

Engangshansker? Det er stor forskjell på ulike materialegenskaper. For eksempel slipper nitril-hansker gjennom færre bakterier enn vinyl. Pass derfor på at dere velger riktige hansker til riktig bruk.Jente med såpeskum på hendene

MINDRE SYK: God håndhygiene kan redusere sykefraværet med hele 50 %. I tillegg til å holde avstand til andre personer, er et av de viktigste tiltakene for å hindre smitte av virus å vaske hendene ofte.


Ja, det lønner seg!

Koronapandemien i 2020-22 har lært oss at det ikke kan bli for mye håndvask og at renhold er samfunnskritisk. God håndhygiene kan faktisk redusere sykefraværet med opptil 50 %. Dagligvarebransjen har aldri hatt lavere sykefravær enn i 2021.

Korona eller ikke; la oss holde oss til de nye vanene. Det lønner seg på mange måter.


Trenger du noe til kontoret?

Kontakt kundeservice på +47 22 90 20 00 eller kundeservice@wj.no.Vasking av kontorpult

BAKTERIEBOMBE: Visste du at skrivebordet kan inneholde 400 ganger så mange bakterier som et toalett? Det blir ufattelige 10 millioner forekomster av bakterier.


Kilder:

God håndhygiene: https://www.staplesadvantage.no/bli-inspirert/helse-og-hygiene-paa-arbeidsplassen/katrin-fremmer-god-haandhygiene-ikke-glem-papiret

Sykefravær i dagligvarebransjen: https://www.nrk.no/norge/sykefravaeret-kraftig-ned-_-vurderer-a-fortsette-hygienetiltakene.-1.15058812

Skitne skrivebordspulter: workopolis.com, The 8 dirtiest places in the office